POTENTIALITY VOOR KINDEREN

A CHILD LIVES IN A WORLD OF FEELINGS NOT LOGIC

MOEILIJKE KINDEREN BESTAAN NIET

Wat moeilijk is, is om kind te zijn in een wereld vol mensen die moe en altijd zijn, gehaast en zonder geduld.

Wij, volwassenen zijn ook kinderen geweest en weten al te goed hoe het is om een kind te zijn. Een kind voelt zich vrij, is blij, nieuwsgierig, ondernemend en leergierig. Althans wanneer hij/zij goed weet om te gaan met al die drukte en prikkels die ze dagelijks meemaken.

Kinderen hebben het tegenwoordig heel erg druk zoals volwassenen. Zoveel te doen op een dag, naar school, zwemles, en/of sport, buiten spelen met vrienden, huiswerk maken en al die nieuwe dingen die ze dagelijks moeten leren en kunnen en kennen.

Het komt vaker voor dat kinderen door alle dagelijkse bezigheden en drukte ze niet kunnen slapen, gaan piekeren, zijn snel afgeleid en onrustig. Soms wordt alles te veel, alles wat om ze heen gebeuren wordt te veel. Ze weten het ook niet meer te stoppen. Ze worden boos, verdrietig of druk. Ook kunnen ze lichamelijke klachten vertonen als hoofdpijn, buikpijn en pijn in de oor.

mindfulness 3

Wat is POTENTIALITY?

POTENTIALITY is bewust aanwezig zijn. Vanuit een open en vriendelijke houding willen begrijpen wat er aan de hand is, Zonder oordelen, dingen te negeren of meegesleept worden in de drukte van alledag ben je HIER aanwezig in DIT moment. Wat anders is dan denken over dit moment. POTENTIALITY is vriendelijk aanwezig zijn bij wat er IS. Elk moment.

Waarom POTENTIALITY voor kinderen?

Potentiality voldoet aan de behoefte van kinderen (ook ouders) om fysiek en geestelijk tot rust te komen in de veeleisende drukke leven waarin we leven. Kinderen worden rustiger, hebben betere concentratie in de klas en is er sprake van meer openheid. Kinderen worden aardiger voor zichzelf en anderen. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en hebben minder snel oordeel klaar.                                                   

Potentiality is geschikt voor elk  kind van vier tot en met twaalf dat het fijn vindt zijn hoofd vol gedachten tot rust te brengen, gevoelens wil voelen en leren begrijpen, en zich beter wil leren concentreren.

Cornet Coaching helpt kinderen van 4 t/m 12 jaar leren HOE om te gaan met al die informatie en prikkels en natuurlijk hoe deze te verwerken.

POTENTIALITY oefeningen

Stil zitten blijft een uitdaging voor kinderen tussen de leeftijd van vier tot en met twaalf. Het boek Stilzitten als een kikker, geschreven door Eline Snel, kwam ik tegen toen ik op zoek was naar geschikte technieken en oefeningen voor kinderen van de basisschool. In Stilzitten als een kikker maken kinderen op een eenvoudige en speelse manier kennis met de basis van mindfulness. “Het boek leert kinderen hoe ze volledig aanwezig kunnen zijn: met hun hoofd, hart en lichaam. Je bent volledig aanwezig als je aandachtig bent en dat wat je ervaart ook daadwerkelijk doorleeft.” Ik Gebruik dit boek bij enkele van de Potentiality oefeningen en geef het een eigen creatieve invulling. Alle sessies hebben als doel om maatwerk te leveren. Geen enkele sessie heeft dezelfde plan van aanpak.

Hoe werkt Cornet Coaching?

Na aanmelding wordt er een intake afgenomen om informatie aan de ouders en kind te verstrekken, vragen te beantwoorden en de hulpvraag helder te krijgen. Daarna wordt er afspraken ingepland en de begeleiding gaat van start.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met Cornet Coaching door een mail te sturen of te bellen.