WIE BEN IK?

ORTHOMOLECULAIR SPECIALIST VOEDING
LIFESTYLE COACH
HEALER
SPIRITUAL TEACHER

WIE BEN IK?

Mijn naam is Jacqueline Metselaar-Cornet en run sinds 2018 mijn eigen praktijk in Eindhoven. Ik leer mensen met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Voordat ik mijn huidige bedrijf begon, heb ik jarenlang in het welzijn gewerkt. Ik ben begonnen in de verpleging, al snel merkte ik dat het begeleiden en coachen van mensen mij fascineerde. Na het volgen van de opleiding Maatschappelijk Werk ben ik gestart in de hulpverlening. Als maatschappelijk werker heb ik veel geleerd over de psychologische kant van de mens en was heel gelukkig in mijn werk. In afgelopen jaren heb ik veel ervaringen opgedaan over gedragsproblemen, management, leiden van teams, aanpakken van maatschappelijke problemen e.d. Ik ben met mijn eigen coaching praktijk gestart om al mijn opgedane ervaringen te bundelen en vervolgens in te zetten voor de gezonde mens, een betere maatschappij en uiteindelijk een betere wereld.

Met meer dan 20 jaar ervaring in zorg en welzijn weet ik maar al te goed waar de uitdagingen liggen: gedreven door deadlines (mentaal), de stress die het veroorzaakt heeft (emotioneel) en de (fysieke) klachten die daardoor ontstonden. Maar ook privé hebben we te maken met uitdagingen: wie ben ik? Is dit het nou? hoe zorg ik dat ik een goede ouder, partner en/of kind ben? Welke overtuigingen drijven je keuzes? Vervul je jouw rol omdat het zo “hoort” en omdat het van je “verwacht wordt”? Wat doet dat met je emoties? Ben je na een lange dag helemaal uitgeblust? Maak je nog wel echt jouw eigen keuzes? Waar loop je op leeg?

Ik geef coaching sessies vanuit de holistische benadering. In de holistische visie wordt de mens als een geheel gezien zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Vanuit dit perspectief wordt een coaching traject ingezet. Ik blijf mezelf bijscholen en daarom gekozen om de opleidingen tot Orthomoleculair Specialist: Psyche en Orthomoleculair Specialist: Kinderen bij Ortho Health Foundation te volgen. Ik heb mijn kennis verbreed en direct toegepast in de praktijk. Zo kan ik tijdens gesprekken met mijn cliënten het belang van gezonde voedingsstoffen voor ons lichaam nog helderder en specifieker beargumenteren.

Cornet Coaching Blog

In mijn stijl van LIFESTYLE coaching maak ik ook gebruik van het concept positieve gezondheid. De essentie van het concept is om mensen in hun kracht te houden of te krijgen en eigenaar te laten zijn van hun eigen proces. Bij spirituele coaching maak ik gebruik van verschillende gesprekstechnieken, competentiegericht coachen, 360graden feedback, visualisaties, meditaties, lichaamsgericht werk, energiewerk Reiki, ademhalingstechnieken, mindfulness, familieopstelling.

Ik zal je vragen stellen zodat ik je kan leren kennen, maar je zult ook mij leren kennen. Je kunt confrontatie ervaren maar zult ook te weten komen hoe je daarvan kunt leren. Ik laat je zien wat je kunt doen met communicatie en hoe je je eigen persoonlijkheid kunt inzetten in het leven.

Warme groet,

Jacqueline

Liever echt kennis maken?